105 bin 43 kök kenevir bitkisi yakılarak imha edildi

OSMANİYE'de Jandarma tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen 105 bin 43 kök kenevir bitkisi yakılarak imha edildi. İl jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince yapılan istihbarı çalışma neticesinde, Merkez ilçe Çardak köyü Cennet Pınarı bölgesinde ki ormanlık alan içerisinde toplam 4 ayrı bölgede ekili kenevir bitkisi olduğu bilgisine ulaşıldı. Düzenlenen operasyonda, uzunlukları 20-80 santim arasında değişen 105 Bin 43 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının bilgisi doğrultusunda ele geçirilin kenevir bitkilerinden 10 kök numune alınıp, kalan kısmı ise İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde bölgede yakılarak imha edildi. Jandarma, uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkilerini eken kişi veya kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.