21 yaşında ki Salih, 10 yıldır böbrek nakli bekliyor

OSMANİYE'de oturan ve hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen 21 yaşındaki Salih Gündü, 10 yıldır böbrek nakli bekliyor. 11 yaşındayken böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve 10 yıldır Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz merkezine haftanın 3 günü giderek, tedavi olan Gündü, yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor.
6 KADEŞİN 4'ÜNDE DE  AYNI HASTALIK TEŞHİS EDİLDİ
Merkez Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 7651 Sokak'ta ikamet eden ve ailesinin geçimini hamallık yaparak sağlayan 39 yaşındaki Mehmet Gündü, 23 yıl önce Fatma Gündü ile evlendi. 1'i kız 5 çocukları olan Gündü ailesinin, çocuklarından 4'ünde organ yetmezliği rahatsızlıkları görüldü. 21 yaşında ki Salih Gündü, 10 Yıldır kendisine uygun bir organ beklerken, kardeşi 16 yaşındaki Abdulkadir ise 3 yıllık tedavi süresinin ardından dokuları uygun organ bulunarak nakli yapıldı. 10 Yaşındaki Ahmet ve 6 yaşındaki Ziya'da yine organ yetmezliği teşhisiyle tedavilerine devam edilmekte.
AİLE, YARDIM ELİ UZATILMAISNI BEKLİYOR
Baba Mehmet Gündü, çocuklarından sadece 14 yaşındaki Fevzi ve 3 yaşındaki kızı Gülsüm'ün sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Çocuklarım şuanda zor durumdalar. Hastaneye gidip gelmekten hem çocuklarım hem biz yorulduk. Bize bir yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz." dedi.
Sağlık güvencesi olarak yeşil kartlı olduklarını kaydeden Baba Gündü, "Bir çocuğum 3 yıl aradan sonra organ nakli oldu ve şuanda onun tedavisi sürmekte. Ama büyük oğluma 10 yıldır uygun organ bulunamadı. Durumu her geçen gün kötüye gidiyor, biran önce uygun organ naklinin bulunup sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz. Diğer iki çocuğumda da yine 3 yıldır organ yetmezliği teşhisiyle tedavileri sürmekte. Bazen Adana Balcalı hastanesine gitmekteyiz. İmkanlarımız kısıtlı olduğu için maddi olacakta güçlük çekmekteyiz. Sağlık çok önemli ve çocuklarımın biran önce sağlığına kavuşmasını bekliyorum. En sıkıntılı olan Salih oğlum ve hemen hemen her gün hastanede. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlarımızdan bir yarım eli uzanmasını bekliyoruz" dedi.
Organ yetmezliği nedeni ile 3 yıldır tedavi gören ve kısa süre önce organ nakli yapılan Abdulkadir Ünlü ise "Ben iyileşmeye başladım, şimdi de ağabeyimin biran önce iyileşmesini ümit ediyorum" dedi.