Atölye ve laboratuar öğretmenlerine sektör eğitimi verilecek

OSMANİYE'de, öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri ve mesleki bilgilerinin artması için atölye ve laboratuar öğretmenlerine imzalanan protokol kapsamında hizmet içi eğitim verilecek. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından hizmet içi eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol gereği mühendislik ve teknoloji fakülteleri ile mesleki ve teknik eğitim okullarında görev yapan atölye ve laboratuar öğretmenleri hizmet içi eğitimi alacak.
Milli Eğitim Müdürü Çelik, bilim ve teknolojideki gelişmelerin, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir şekilde sürmekte olduğunu belirterek, "Bu yenilikler, eğitimcilerin yeni bilgi ve teknolojileri öğrenmelerini, bu konularda yetiştirilmelerini zorunlu kılmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim okullarımızın nitelikli iş gücü yetiştirebilmeleri ve kalitesinin artması ancak öğretmenlerin yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri amacıyla hizmet içi eğitim işbirliği protokolünü imzalayarak, eğitim çalışmalarına başlanacaktır." dedi.