"Hayatın anlamı kitap" projesi sona erdi

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan "Hayatın Anlamı Kitap" projesi  sona erdi. Projesinin yıl sonu kapanış programı Osmaniye Organize Sanayi Vali Celalettin Cerrah Toplantı Salonunda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını "Hayatın Anlamı Kitap" projesinin Koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı yaptı. Proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı törende yaptığı konuşmasında,
"Projemizde hedefimiz öncelikle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kamu personellerimizde kitap okumaya karşı farkındalık yaratmaktı. Dört defa , Yazar - öğrenci söyleşisi gerçekleştirdik. Yapılan söyleşilerde öğrencilerimizin derslerinin dışında başka kitapları okuduğunu, incelediğini , onların konuşma becerilerinin geliştiğini düşünceler arasında bağ kurabildiklerini ve düşüncelerini temiz bir şekilde dile getirdiklerini gördük. Projemiz kapsamında ilçe nüfus müdürlüğünce her yeni doğan çocuğumuzun ailesine çocuklarını  daha bilinçli yetiştirmelerini sağlayacak kızımı yetiştiriyorum veya oğlumu yetiştiriyorum adında birer kitap armağan edildi. Hayatın Anlamı Kitap projemizin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, değerli kamu personelimize ve özellikle öğrencelerimize teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi.
Kaymakam Mehmet Maraşlı ise konuşmasında, çocukların aklı, kalbi ve ruhunun işlenmemiş bir tarla gibi olduğunu belirterek, "Buraya hiç bir şey ekili değildir.Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı hayata en iyi şekilde hazırlamak da bizlerin sorumluluğudur. Onların aklını bilgiyle, kalbini sevgiyle ruhunu da imanla doldurmak en esaslı görevimizdir. Okumayıp cahil kalan milletler devamlı sömürülmeye mahkum kalmışlardır. Bilgi çağını yaşadığımız şu dönemde bilgiyi üretmek ve geliştirmek, ona hükmetmek bağımsızlığımızın bir gereğidir. Hayatın Anlamı Kitap projemizle milletimizin kitap okumama hastalığına karşı çözüm amacıyla yola çıktık. Okuma alışkanlığını kazandırmak için öğrencilerimiz ve biz kamu görevlileri olarak bu projede yer aldık. Projemizle birlikte öğrencilerimize kitaplar dağıtıldı, bir çok etkinlik yapıldı ve z-kütüphaneler oluşturuldu. En önemlisi okumak artık hayatımızın bir parçası oldu. Projemizde bize ortak olan ve bu güzel ortamı sağlayan Organize Sanayi Bölgemize, sponsor firmalarımıza, değerli mesai arkadaşlarıma, okul idareci ve öğretmenlerimize ve en önemlisi de asıl hedefimiz olan öğrencilerimize teşekkür ederim. İnşallah okuma alışkanlığımız artarak devam eder." dedi.
Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise yaptığı konuşmada; Kitap okuma alışkanlıklarının öğrencilere sağlanması ile kültürel ve sanatsal anlamda önemli adımlar atılmasına vesile olunduğunu belirterek, proje koordinatörü başta olmak üzere, destek veren Toprakkale Kaymakamlığına ve firmalara teşekkür etti.
Programında sonunda ise proje süresince her öğrencinin 8 kitap okumasının ardından yapılan yarışma sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Kitap okuma etkinlikleri kapsamında yapılan sınavlarda birinci gelen öğrencilerin ödülleri Osmaniye Milletvekili Suat Önal, İkinci gelen öğrencilerin ödülleri  Kaymakam Mehmet Maraşlı, Üçüncü gelen öğrencilerin ödülleri ise Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Naim Çetingök tarafından sahiplerine verildi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam, programın kapanış konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür etti. Program, Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın Kaymakam Mehmet Maraşlı'ya projenin yürütülmesi ve desteklerinden dolayı plaket sunması ile sona erdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, Toprakkale (DHA)