Öğrencileri taşıyan otobüs kanala uçtu: 14 ölü

Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri taşıyan midibüs sulama kanalına devrildi. Kazada 3'ü kız 6 öğrenci ve 8 yetişkin olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.

Hatay'dan gezi için Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na gelen öğrencileri taşıyan midibüs, dönüş yolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Cevdediye Kasabası yakınlarında sulama kanalına devrildi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesildi. 7 kişi olay yerinde 2 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Kazada 9 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öğrencilerin, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu'nda okudukları öğrenilirken, yanlarında velilerinin de bulunduğu belirtildi. Ölenlerin içeresinde velilerin de olduğu öne sürülürken, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerininin çalışmaları konusunda bilgi aldılar. Ekiplerin, kayıp öğrenci ya da veli olma ihtimaline karşı sulama kanalında yaptığı çalışma devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 13'E ÇIKTI

Osmaniye'deki arama çalışmalarına Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sualtı polisleri de katıldı. Sulama kanalı içerisinde yapılan aramada, 3 kişinin cesedine daha ulaşılırken, 1 kişi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son açıklanan rakamlara göre ölü sayısı 13'e yüskelirken, hastanede tedavi edilen 23 yaralıdan 4'ünün durumunun ise ağır olduğunu bildirildi. Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil'i arayarak yardım istedikleri belirtti.

ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Kazadan sonra eiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14'e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3'ünün kız, 3'ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.