Osmaniye'de PKK/KCK Operasyonu: 22 gözaltı

OSMANİYE'de polisin, terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda; Demokratik Gençlik  (DEM-GENÇ) içerisinde faaliyet gösterdikleri, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) yapısı oluşturma ve taban kazanma faaliyetleri içerisinde olanların yakalanması için 10 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda incelenmek üzere; çok sayıda Notebook bilgisayar, Cep Telefonu, sim kart, hafıza kartı, flashbellek, CD/DVD, Muşta, örgütsel doküman, Abdullah Öcalana’a ait kitap ve yine PKK/KCK terör örgütü ile ilgili kitap, dergi ele geçirildi. Gözaltına alınanların ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edileceği kaydedildi.