Osmaniye'deki FETÖ/PDY soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

OSMANİYE'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve emniyet güçlerine giderek teslim olan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında "terör örgütüne üye olma ve terör örgütü yöneticiliği" suçlamalarıyla hakkında gözaltı kararı verilen fakat adresinde bulunamayan S.D, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giderek teslim oldu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen çıkartıldığı mahkemece tutukladı. Bu arada, adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin daha arandığı öğrenildi.
Geçen hafta düzenlenen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 41 kişiden 38'i yakalanmış, şüphelilerden 20'si tutuklanmış, 18'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Bu tutuklama ile birlikte aynı soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 32'ye çıktı.

İE ( ) 03.06.2016