Sit alanında izinsiz kazı yapanlar suç üstü yakalandı

OSMANİYE'nin Sumbas ilçesinde, sit alanında izinsiz kazı yapan dört kişi suçüstü yakalandı. İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İlçeye bağlı Çiçeklidere Köyünde ki 1 'inci derece sit alanında şüpheli şahısları fiziki takibe aldı.
Yapılan kontrolde kaçak kazı yaptıkları tespit edilen Ü.O. (33), A.M. 31), A.G. (37) ve B.E.O. (36) yakalanarak gözaltına alınırken çevrede yapılan aramada ise 2 adet kürek, 2 adet kazma, 100 metre elektrik kablosu, teneke, elektrikli hilti, 5 çift inşaat eldiveni, 7 adet hilti ucu, demir minalla, demir merdiven, branda ve balyoz ele geçirildi. Yapılan araştırmada ise 51 yaşındaki Z.O. isimli bayanın gözetleme yaparak kazı bölgesine evinden elektrik sağladığı belirlendi.
Jandarma, olayla ilgili olarak Kadirli Cumhuriyet Savcılığına bilgi verirken, Olay Yeri inceleme ekibi ve Osmaniye Müze Müdürlüğünden görevlendirilen personel tarafından bölgede ayrıntılı incelemeler yapıldı.
Ele geçen malzemeler muhafaza altına alınarak, şüpheli şahıslar ifadelerine müteakip serbest bırakıldıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.