Sosyal medyada terör örgütünü öven 5 kişi yakalandı

OSMANİYE'de, sosyal medya hesaplarından terör örgütünü övücü paylaşımda bulundukları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK/KCK terör örgütünün ildeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik beş ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Bu kapsamda, terör örgütü PKK/KCK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen, terör örgütü propagandası yapıp örgütü övücü mahiyette paylaşımlarda bulunan M.A.İ, T.K, T.E, N.D ve M.E yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet bilgisayar, 4 adet cep telefonu, 1 adet av tüfeği, 2 adet bıçak, PKK/KCK terör örgütünün sözde flaması, Abdullah Öcalan’a ait bez poster, terör örgütünü simgeleyen yaka rozeti, terör örgütünü simgeleyen bez parçası, çok sayıda PKK/KCK Terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, üzerinde bayan terörist fotoğraflarının bulunduğu takvim kartonu, 1 adet CD ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.